april 25, 2024
opletten met verzekeringen vegelijken

Verzekeringen vergelijken kan veel geld schelen maar ook kosten

Tegenwoordig kan men zich haast overal wel voor verzekeren. Je hebt dan ook de meest uiteenlopende verzekeringen, echter heeft de gemiddelde Nederlander 8 verschillende polissen. Dit klinkt niet alleen veel, dat is het ook. Nederland staat namelijk hoog in de top 10 als het gaat om het aantal afgesloten verzekeringen per inwoner. Het is zelfs zo dat meer dan 4 procent van het inkomen besteed wordt aan verzekeringen. Wat natuurlijk op jaarbasis erg veel geld is. Veel mensen vergelijken dan ook van tevoren goed waar ze zich gaan verzekeren.

Verzekeringen vergelijken kan veel geld schelen

In het verleden werden verzekeringen vooral afgesloten bij een tussenpersoon. Het zogenoemde ‘verzekeringsmannetje’ kon men via via en daar sloot men alle verzekeringen bij af. Lekker gemakkelijk natuurlijk maar ook vaak enorm duur. Doordat het lastig te vergelijken was, dacht men dat ze goed zaten, waardoor het veranderen van verzekering niet snel gedaan werd.

Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van het internet zijn veel mensen een stuk wijzer geworden. Er zijn zelfs verschillende websites waar verzekeringen gemakkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden. Zo’n verzekeringsvergelijkingswebsite is bijvoorbeeld Independer.

Bij Independer is het mogelijk om tal van verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op hun beginpagina dien je een keuze te maken uit de soort verzekering. Zo kun je onder andere kiezen uit een zorgverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering en een opstalverzekering. Hierna kun je gemakkelijk een aantal persoonlijke gegevens invullen en er komt een mooi overzicht met verschillende verzekeringen en daarbij de kosten.

Het zal je meteen opvallen dat er nogal wat prijsverschil zit tussen de verschillende aanbieders en polissen. Hierdoor is er inderdaad erg veel geld te besparen op jaarbasis. Vooral als je het vergelijken voor iedere verzekering doet. Waarbij het zelfs verstandig is om dit jaarlijks te doen, omdat er nogal eens een bonus wordt gegeven voor nieuwe klanten.

Overstappen van verzekering kan ook veel geld kosten

De verzekering die eerst zo voordelig was, bleek achteraf toch erg duur te zijn. Bij het afsluiten van een verzekering dien je jezelf goed te informeren over de voorwaarden. Het kan namelijk zo zijn dat een verzekering erg goedkoop is, maar niet alles dekt wat jij graag zou willen. Dit is natuurlijk erg vervelend als je denkt ergens voor verzekerd te zijn, terwijl je dit uiteindelijk niet bent. Vooral als je daadwerkelijk aanspraak wilt maken op je verzekering. Bij het vergelijken van verzekeringen dien je dan ook niet alleen maar naar de prijs te kijken, maar zeker ook wat allemaal inbegrepen is bij een verzekering. Dit kan bij sommige verzekeringen erg ingewikkeld zijn, waardoor het soms toch verstandig is om iemand in dienst te nemen om het voor jou uit te zoeken. Net zoals het “verzekeringsmannetje of vrouwtje” van vroeger.