mei 20, 2024
bitcoin in waarde gezakt

Bitcoin koers weer enorm onderuitgegaan

De bitcoin koers is weer eens enorm onderuitgegaan. Dit is natuurlijk voor de doorgewinterde crypto investeerder geen zorgen voor paniek. Maar het kan voor een beginner zeker wel angstaanjagend zijn. Belegging in bitcoin en andere cryptomunten is nog steeds erg risicovol, waarbij er veel gewonnen kan worden maar ook binnen korte tijd erg veel verloren.

Dat er enorm snel geld verloren kan worden bleek zaterdag 4 december wel weer. In de vroege ochtend rond een uur of vier, bleek de koers van Bitcoin ineens enorm in elkaar te zakken. Was één bitcoin eerst nog ruim 46 duizend euro waard, een paar uurtjes later was dit ongeveer 4 duizend euro minder.

Snel geld verliezen met bitcoin

Was jij 4 december in het bezit van 1 bitcoin, dan was de waarde van deze cryptomunt dus binnen een paar uurtjes ongeveer 4000 euro gezakt. Dat is natuurlijk erg vervelend, vooral als je een paar dagen ervoor net de bitcoin hebt aangeschaft. Toen was de munt namelijk nog eens 4 duizend euro meer waard. Zo kun je dus met bitcoin op de korte termijn enorm verliezen boeken, waarbij meer dan 8 duizend euro in een paar dagen geen uitzondering is.

Andere verdienen in korte tijd veel geld met bitcoin

Andere mensen die al langer in crypto investeren lijken blij te zijn met zo’n sterke koersdaling. Deze mensen verkondigen dan ook dat ze nu juist bitcoin gaan kopen, omdat ze verwachten dat de prijs weer omhoog zal gaan. Op deze manier zijn er mensen die in korte tijd juist veel geld verdienen, omdat het inderdaad vaker is voorgekomen dat de koerst weer stijgt na een dipje. Echter geldt hier ook weer dat in het verleden behaalde resultaten zeker geen garantie zijn voor de toekomst.

Tot op heden is de koers van bitcoin als maar gestegen na een dip. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat de daling verder gaat of dat de koerst zelfs helemaal inzakt. Het blijft dan ook een enorm risico om in crypto te investeren.