mei 20, 2024
lenen denk er goed over na

Lenen? Denk er goed over na

Een nieuwe auto, een woning, een boot of misschien een verbouwing het zijn stuk voor stuk grote uitgave welke niet zomaar 1,2,3 zijn aan te schaffen voor een gemiddelde Nederlander zonder ervoor te hoeven lenen. Echter komt er heel wat kijken bij het lenen van geld, waar vaak te gemakkelijk over gedacht wordt. Bij niet goed nadenken over een lening, kan het zelfs enorm veel geld gaan kosten. Het is dan ook verstandig om van tevoren te overwegen of een lening afsluiten wel zo handig is.

Waar werk je jezelf voor in de schulden?

Ten eerste is het natuurlijk verstandig om te bedenken of hetgeen je wilt gaan kopen, het nu echt waard is om jezelf en eventueel je partner in de schulden te werken. Is bijvoorbeeld die auto die je op het oog hebt nu echt nodig of kun je ook kiezen voor een goedkopere waar je geen lening voor nodig hebt?

Lenen kost geld

Lenen kost geld, soms zelfs meer dat men van tevoren heeft gedacht. Als je eenmaal hebt besloten om een lening af te sluiten, is het verstandig om jezelf goed te informeren over de daadwerkelijke kosten van de lening. Hierbij dien je niet alleen naar de rente te kijken, maar naar de totale kosten van de lening.

Leningen vergelijken kan erg veel geld schelen.

Hoe lang loopt de lening

Soms komt het wel fijn over dat je een laag maand bedrag hoeft te betalen voor je lening. Maar bedenk je dan wel dat de lening vaak veel meer tijd in beslag neemt om afbetaald te worden. Zo kan het voorkomen dat je nog steeds een lening betaald, terwijl hetgeen waarvoor je de lening hebt afgesloten al lang kapot of verkocht is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan die geweldig mooie auto die je toen absoluut moest hebben, maar na een jaar al zoveel onkosten heeft gehad zodat je hem met veel verlies hebt moeten verkopen